Нове творіння Джеймса Кемерона на великих екранах

12 лютого 2019
В українських кінотеатрах стартує показ науково-фантастичного фільму в стилі кіберпанк "Аліта: Бойовий ангел". Проект, ідею якого виношував оскароносний Джеймс Кемерон, зняв Роберт Родрігес ("Міста гріхів" і "Від заходу до світанку").
Фільм знятий на основі перших чотирьох книг популярної манги Юкіто Кісіро "Бойовий ангел" або "Gunnm" (в перекладі з японської - "Сни зброї"). Перші випуски манги з'явилися ще в дев'яності. Пізніше з'явилися роман і комп'ютерна гра для Sony PlayStation на її основі.
В манзі безліч персонажів, які діють в окремих випусках. Головною героїнею (в оригіналі її звуть Галі, ім'я "Алита" з'явилося в англійському перекладі) є відновлений андроїд моделі "бойовий ангел".
У далекому майбутньому, через триста років після великої й руйнівної війни, доктор Ідо виявляє на звалищі голову дівчини-андроїда. Він дає цьому андроїду нове тіло та називає її Аліта. Вона знаходить нове життя в постапокаліптичному світі, в місті-звалищі, над яким висить в повітрі ще одне місто: фальшива утопія, з якої заради свободи колись втік доктор Ідо. Аліта спочатку поводиться як дівчинка-підліток, вона закохується, але потім починає згадувати, ким вона була і для чого була створена. Крім того, їй доведеться боротися за своє життя з іншими бойовими ангелами.
Доктора Ідо зіграв володар двох "Оскарів" Крістоф Вальц, а Аліту - Роза Салазар. В інших ролях: Дженніфер Коннеллі, Ейса Гонсалес ("Малюк на драйві", "Від заходу до світанку"), Мішель Родрігес, Каспер Ван Дін, Махершала Алі (" Місячне світло", третій сезон "Справжнього детектива "), Дерек Мірс ("Твін Пікс"), Лана Кондор ("Люди Ікс: Апокаліпсис") і Ед Скрейн ("Дедпул").
Джеймс Кемерон написав сценарій до фільму ще у 2004 році та спочатку хотів знімати його сам, але згодом передав кермо правління Родрігесу.
Оригінальним саундтреком для стрічки займався Том Холкенборг, відомий також як Junkie XL. Композитор написав треки для "Бетмена проти Супермена", "Дедпула" та інших блокбастерів.
Який фільм чекаєте найбільше?
21
16%
13
10%
5
4%
6
5%
7
5%
8
6%
34
26%
16
12%
12
9%
8
6%
Всього проголосувало: 130
Ми були рекрутами
Дивіться з 02.05.2024

telegraminstagramfacebooktiktokyoutube