"Офіцер і шпигун": По совісті

24 лютого 2020
В український прокат виходить новий фільм метра світового кіно Романа Поланскі "Офіцер і шпигун", який був удостоєний Гран-прі журі 76-го Венеціанського кінофестивалю. Фільм Романа Поланскі "Офіцер і шпигун" розповідає про найгучніший судовий процес в історії Франції, "справі Дрейфуса", офіцера-єврея, якого несправедливо засудили за шпигунство на користь Німеччини.
"Офіцер і шпигун" - це екранізація однойменної новели британського письменника і журналіста Роберта Харріса, який у співавторстві з режисером написав сценарій картини. Головні ролі у фільмі "Офіцер і шпигун" виконали Жан Дюжарден і Луї Гаррель.
Кінець XIX століття, Франція. За звинуваченням у шпигунстві на користь Німецької імперії капітана Альфреда Дрейфуса (Луї Гаррель), виконавчого працівника французького Генштабу, позбавляють військового звання та піддають громадянській страті. Після цього його відправляють до в'язниці на Французькій Гвіані відбувати довічне ув'язнення за злочин, якого, як заявляє сам офіцер, він не скоював. На захист Альфреда Дрейфуса встає його колишній наставник - полковник Жорж Пікар (Жан Дюжарден). Він вирішує провести власне розслідування, щоб не тільки виправдати чесне ім'я свого підопічного, але й викрити справжнього шпигуна.
Який фільм чекаєте найбільше?
18
16%
10
9%
4
4%
4
4%
6
5%
7
6%
30
27%
14
13%
10
9%
7
6%
Всього проголосувало: 110
Мудрі хлопці
Дивіться з 14.11.2024

telegraminstagramfacebooktiktokyoutube