Український блокбастер на великих екранах

8 жовтня 2019
У кінотеатрах країни стартує показ українського історичного блокбастера "Захар Беркут" за мотивами однойменної повісті Івана Франка. Режисером кінострічки виступив Ахтем Сеітаблаєв у співпраці з американським колегою Джоном Віном.
Події художнього фільму "Захар Беркут" розгортаються в 1223 році. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундой рухається на захід, знищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Проте вночі кілька місцевих мисливців - брати Беркути потайки пробираються в табір і звільняють полонених. Після цього хан вирішує помститися і знищити карпатське поселення, але у Захара Беркута і невеликої громади мисливців є свій план.
Робота над фільмом тривала кілька років, у ній брали участь сотні фахівців з різних куточків України та світу. До консультацій були залучені спеціалісти з історії та музейні працівники. Партнером та консультантом стрічки став Міжнародний Фонд Івана Франка. Було проведено кілька експедицій в Карпати. Зйомки відбувалися в Карпатах, на озері Синевир, та під Києвом. Спеціально для "Захара Беркута" були збудовані декорації величезної гірської ущелини, селища Тухля та маєтку Тугара Вовка.
У проєкті "Захар Беркут" узяли участь також і голлівудські колеги. Продюсерами фільму з американського боку є Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз. У головній ролі зіграв голлівудський актор Роберт Патрік ("Термінатор 2: Судний день"). У стрічці взяли участь актори з України, США, Великобританії, Казахстану та Монголії: Алекс МакНіколл, Томмі Фленаган, Поппі Дрейтон, Андрій Ісаєнко, Олег Волощенко, Цегмід Церенболд, Єржан Нуримбет, Аліна Коваленко, Рокі Майерс, Олівер Тревена, Аян Отепберген, Віктор Жданов та інші. Також у фільмі взяли участь понад 250 акторів масових сцен, а також дві команди каскадерів — з України та Казахстану. Спеціально для історичного екшену було створено понад 600 оригінальних костюмів, що склало більше ніж 3 000 одиниць одягу, сотні екземплярів зброї, аксесуарів, прикрас, посуду. Над проєктом працювали до 40 майстрів, які досліджували історичний одяг та створювали костюми, їм допомагали ремісники з цілої України. 
Який фільм чекаєте найбільше?
2
13%
3
20%
4
27%
1
7%
4
27%
0
0%
1
7%
Всього проголосувало: 15
Ворон
Дивіться з 07.06.2024

telegraminstagramfacebooktiktokyoutube