Кіберпанківське майбуття

2 жовтня 2017
В українському прокаті стартує показ однієї з головних прем'єр цього кінороку – "Той, що біжить по лезу 2049", сіквел культового фільму Рідлі Скотта, заснований на романі Філіпа К. Діка "Чи мріють андроїди про електровівць?". Головні ролі у фільмі зіграли Райан Гослінг, Робін Райт, Джаред Лето і Харрісон Форд та інші. Режисером картини виступив Дені Вільньов, відомий роботою над фільмом "Прибуття".

Дія фільму розгортається через 30 років після подій першої частини стрічки "Той, що біжить по лезу" (1982). Герой Гослінга – офіцер поліцейського департаменту Лос-Анджелеса – розкриває секрет, який здатний занурити те, що залишилося від суспільства, в хаос. Герой хоче знайти колишнього колегу, який вважається зниклим безвісти. Це Рік Декард (Форд).

Ніхто не міг припустити, що "Той, що біжить по лезу" переживе свій час і буде актуальним через багато років. Фільм став основоположником абсолютно нового жанру: неонуар-кіберпанк. Сьогодні творіння Рідлі Скотта називають одним із найбільш видовищних і значущих проектів в історії кінематографа. Вплив картини вийшов далеко за межі кінематографа, надихаючи телевізійних продюсерів, музикантів, художників, модельєрів і навіть викладачів університетів.
Зараз, коли минуло понад три десятиліття, "Той, що біжить по лезу 2049" повертається на великі екрани, надаючи новому поколінню глядачів познайомитися з похмурою варіацією на тему не настільки віддаленого майбутнього. Картина буде цікава як фанатам, які не могли дочекатися виходу продовження, так і тим, хто поки не знайомий з всесвіту "Того, що біжить".
Поринути у кіберпанківське майбуття можна буде з 5 жовтня.

Який фільм чекаєте найбільше?
3
30%
1
10%
0
0%
3
30%
2
20%
0
0%
1
10%
0
0%
0
0%
Всього проголосувало: 10
Таро
Дивіться з 16.05.2024

telegraminstagramfacebooktiktokyoutube